8 Uleiuri naturale pentru o piele strălucitoare – partea a-II-a

piele-stralucitoare4. Ulei de semințe de Meadowfoam

Denumirea în limba latină: Limnanthes alba

Uleiul extras din semințele acestei plante originare din America oferă hidratare pielii în timp ce ajută la diminuarea liniilor fine și a altor semne ale îmbătrânirii. Se absoarbe rapid și complet, fără a lăsa urme de grăsime. Acesta funcționează sinergic cu celelalte uleiuri faciale menționate anterior, prelungind termenul de valabilitate al acestora și înlesnind absorbția în piele a amestecurilor de uleiuri cosmetice. Uleiul nerafinat, obținut prin presare la rece, păstrează toate vitaminele naturale, antioxidanții și parfumul minunat.

5. Ulei de Jojoba Aurie

Denumirea în limba latină: Simmondsia chinesis

Uleiul de Jojoba Aurie se simte și arată ca un ulei, dar este punct de vedere tehnic un ester lichid de ceară făcut din semințe de jojoba presat la rece. Deoarece compoziția sa este cea mai apropiată de sebumul nostru natural, în urma procedeului de presare la rece se obține o cremă hidratantă cu absorbție rapidă, ușoară, pentru toate tipurile de ten care poate pătrunde adânc în piele. Dacă aveți probleme datorate tenului gras, un amestec de jojoba este modul cel mai potrivit de a le trata, deoarece acesta va elimina excesul de sebum și va permite porilor să respire.

6. Uleiul de Argan

Denumirea în limba latină: Argania spinosa

Uleiul de argan este un nou ingredient în îngrijirea pielii apărut în fitoterapia occidentală, dar rădăcinile sale își au originile la culturile tradiționale din Maroc. Uleiul de argan se absoarbe frumos în piele, lăsând un finisaj satinat fără reziduu uleios.
Calitățile uleiului de argan îl recomandă ca excelent tratament anti-îmbătrânire. De exemplu, proteinele moleculare au un efect de fermitate asupra pielii. Cercetările arată că aplicarea regulată a uleiului de argan reface stratul lipidic piele-apă (care hidratează pielea) și crește oxigenarea și nivelurile de nutrienți din celulele acesteia.

7. Uleiul de semințe de Chimen Negru

Denumirea în limba latină: Nigella sativa

Datorită profilului său antioxidant și nivelului de acizi grași, acesta este un tratament topic extrem de eficient ca anti-inflamator pentru probleme ale pielii iritate precum eczeme, dermatite, și acnee.

8. Uleiul de Măceșe

Denumirea în limba latină: Rosa rubiginosa

Acesta oferă proprietăți hidratante superbe și revitalizează instantaneu pielea la nivel profund. Pentru cei a căror piele se confruntă cu stresul impus de factorii mediului înconjurător, cum ar fi aerul uscat și vântul, uleiul de măceșe poate restabili echilibrul ideal de umiditate a pielii afectate. Acesta are, de asemenea proprietăți anti-îmbătrânire și a fost demonstrat că poate îmbunătăți elasticitatea pielii, crește regenerarea celulelor acesteia și reduce aspectul neplăcut al cicatricilor.

Sursa: Empowered Sustenance

 ***

Acneea este o afecțiune a epidermei provocată de hipersecreția glandelor sebacee și se manifestă prin puncte negre sau albe, coșuri, chisturi sau noduli. În cazul acneei severe, pot apărea cicatrici permanente. Vivanatura vine în întâmpinarea unor astfel de probleme oferindu-vă o cremă ce poate trata cu succes apariția acestei afecțiuni.

Crema antiacneică cu argilă activă și propolis este un remediu 100% natural în tratarea acneei. Produsul este foarte eficient datorită conținutului de substanțe active din plante, lavandă, gălbenele, aloe vera, uleiul de tea tree, argilă și propolis. Aceste ingrediente au un puternic rol antibacterian, antimicotic, antifungic, dezinfectant.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *