8 Uleiuri naturale pentru o piele strălucitoare – partea I

piele-stralucitoareCombinațiile potrivite de uleiuri specifice pentru diferite nevoi de îngrijire a pielii pot utiliza proprietățile puternice ale acestora pentru normalizarea producției de sebum, reducerea semnelor îmbătrânirii și rafinarea texturii pielii. Când sunt amestecate în funcție de tipul de piele, uleiurile naturale nu afectează tenul gras sau porii, în general. Însă dacă vom folosi uleiuri sintetice (cum ar fi uleiurile minerale) sau alte uleiuri grele (comedogenice) putem avea de-a face cu astfel de probleme.

Utilizarea uleiurilor vegetale ca mediu de suspensie și amestecarea lor cu uleiuri esențiale terapeutice creează tratamente specifice cu proprietăți de hidratare care oferă cea mai puternică formulă de nutrienți direct pe piele. Fără adaosurile obișnuite, cum ar fi conservanții sau alte substanțe de suspensie, uleiurile sunt absorbite rapid și acționează eficient pentru echilibrarea pielii.

1. Ulei de Moringa

Denumirea în limba latină: Moringa Oleifera

Deși este un nou venit în America, a fost folosit de către hindușii antici și egipteni încă din anul 2000 î.Hr. Uleiul Moringa are un conținut deosebit de ridicat de antioxidanți, care protejează pielea de arsurile solare și acționează împotriva îmbătrânirii.

2. Ulei de Monoi

Denumirea în limba latină: Cocos nucifera și Gardenia Tahitensis

Acest „ulei sacru al polinezienilor” a fost inițial folosit de tribul nativ maori, polinezienii indigeni din Noua Zeelandă. James Cook, exploratorul european, a menționat că uleiul de Monoi era folosit de triburile maori în scopuri medicinale, ritualuri de înfrumusețare și ritualuri religioase.

Pentru a crea acest ulei prețios, florile plantei Tahitian Monoi sunt înmuiate în uleiul extras cu grijă din nucile tinere de cocos. Alcoolii terpenici și esterii uleiului de Monoi conferă proprietăți calmante și purificatoare, în timp ce uleiul de nucă de cocos virgin deține capacități de hidratare superbe. Uleiul de Monoi funcționează foarte bine pentru toate tipurile de piele și, pentru că se absoarbe atât de bine în piele, oferă aceste proprietăți reparatorii fără să lase vreun reziduu gras.

3. Uleiul de Tamanu (Uleiul Foraha)

Denumirea în limba latină: Calophyllum inophyllum

Extrem de calmant, uleiul de Tamanu oferă protecție împotriva iritațiilor pielii, inclusiv arsurilor solare, erupțiilor cutanate, eczemelor și inflamațiilor. Unii dintre compușii acestui ulei puternic s-au dovedit a ajuta la refacerea și regenerarea țesutului pielii. Acesta are, de asemenea, proprietăți antioxidante și antimicrobiene, ceea ce îl face un tratament minunat pentru erupțiile cutanate.

Sursa: Empowered Sustenance

***

Un ten frumos începe cu o demachiere eficientă! Demachiajul zilnic reprezintă minimul necesar în rutina pentru îngrijirea pielii, acesta având rolul de a îndepărta impuritățile, fardurile sau sebumul în exces. Laboratoarele Genna – VivaNatura au creat Crema demachiantă „fără lacrimi“, un produs natural constituit din uleiuri esențiale presate la rece, substanțe active din plante și argint coloidal. Curăță delicat pielea, fără să o usuce, fiind tolerată de toate tipurile de ten. Crema demachiantă are o acțiune blândă asupra pielii, nu irită, este foarte hidratantă și nu produce acel disconfort obișnuit de usturime a ochilor.

2 thoughts on “8 Uleiuri naturale pentru o piele strălucitoare – partea I

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *