Plantele care grăbesc vindecarea rănilor

Timp de secole, oamenii au folosit plantele pe care natura le-a oferit pentru a trata rănile și a grăbi vindecarea organismului. Aproape toată lumea cunoaște calitățile vindecătoare ale plantei aloe vera, dar există o varietate de alte plante utilizate în mod tradițional pentru a vindeca tăieturile, zgârieturile și arsurile.

O notă de precauție: rănile trebuie întotdeauna curățate bine cu apă, iar în cazul în care o rană este prea adâncă, se infectează sau sângerează abundent este indicat să cereți ajutor medical specializat. Medicii nu  recomandă aplicarea de preparate din plante pe rănile deschise.

Gotu Kola

Fitoterapeuții folosesc Gotu Kola (Centella Asiatica), în unguente pentru a trata bolile pielii, a stimula vindecarea rănilor minore, și pentru a preveni cicatricile. Frunzele și tulpinile acestui văr îndepărtat al pătrunjelului conțin triterpenoide, compuși despre care studiile pe animale și de laborator au dovedit că pot ajuta la vindecarea rănilor.

Arnica

Atât europenii, cât și nativii americani au folosit florile acestei plante asemănătoare cu margaretele pentru a calma arsurile și vindeca rănile, și astăzi multe alifii pe bază de plante conțin arnică. O puteți cumpăra sub formă de creme, unguente și tincturi. Nu folosiți arnică intern, avertizează UMMC, deoarece aceasta poate provoca reacții adverse grave, cum ar fi aritmii cardiace.

Splinuța

Vindecarea plăgilor este una dintre utilizările tradiționale cele mai comune pentru această plantă perenă cu flori galbene. Unele studii de laborator pe animale au sugerat că ar putea reduce inflamația și că luptă împotriva infecțiilor, potrivit centrului UMM. Puteți să o cumpărați sub formă de tinctură sau extract pentru uz topic.

Coada șoricelului

Eroul grec mitic Ahile a folosit coada șoricelului pentru a opri sângerările la soldații răniți, sau așa spune legenda. Se presupune că acest membru al familiei Aster, oficial cunoscut sub numele de Achillea millefolium, a fost numit după el. Centrul UMM spune că există puține cercetări privind proprietățile de medicament ale plantei, dar oamenii au folosit-o de mult timp pentru tratarea rănilor și sângerărilor minore.

Sursa: LiveStrong

.   .   .

BitterGel – gel cu argint si tinctura suedeza

BitterGel este un gel pentru piele conceput pe bază de bitter suedez, tea tree și argint coloidal. Bitterul este un extract hidroalcoolic din plante medicinale (coacăz negru, angelică, busuioc, chimen, cimbru, coada calului, coada șoricelului, coriandru, dafin, fenicul, frasin, mușețel, gențiană, iarbă mare, salvie, lavandă, trandafir, mentă, pelin, oregano, mesteacăn, nuc, păpădie, roiniță, etc.).

Biterul are un efect pronunțat antibacterian, antiinflamator, antimicotic, analgezic, cicatrizant și regenerant. Multiplele rezultate benefice îl fac util în cazul acneei, arsurilor, degerăturilor, întepăturilor de insecte, eczemelor, herpesului, zona zoster, diverselor infecții cu ciuperci ale pielii sau bacterii. Vindecă, de asemenea, negii și rănile, vânătăile, bătăturile, calmează mâncărimile și iritațiile pielii. Complexul de plante are efecte tonice și stimulatoare asupra țesuturilor, grăbind refacerea celulară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *