Cartofi de post la cuptor


Un fel nou de a ne bucura de cartofi -” Cartofi acordeon” –  Atata timp cat nu-i mananci cu un polonic de ulei langa, sunt un aliment foarte sanatos.
Pot fi folositi cu succes ca si fel principal de mancare asezonati cu o salata de legume proaspete sau salata de varza murata si in acelasi timp au o ”prezentare” foarte aspectoasa si imbietoare:
”Ingrediente:
* cartofi
* ardei iute
* rozmarin
* ulei de masline
* usturoi
* sare
* piper
Mod de preparare:
Sunt facuti tot in cuptor, cu doar 2-3 linguri de ulei de masline, dar crocanti si aurii, aromati cu rozmarin si usturoi. Se  spala bine de tot cartofii, si apoi se freca cu un prosop aspru (sa nu va speriati ca nu sunt decojiti –  in coaja este vitamina C si fibre si alte goodies for your body). Separat se amesteca 4-5 catei de usturoi zdrobiti cu vreo 2 fire de rozmarin, niste fulgi de ardei iute (pentru un pic de senzatii tari), sare piper si 3 linguri de ulei de masline.
Se taie cartofii in felii de vreo 5mm, dar nu de tot, ci cat sa se mai tina unele de altele feliile in partea de jos. se ung cu maglavaisul usturoiesco-rozmarinesc pe toate partile, inclusiv printre felii si se baga  in cuptorul incins, la 200 de grade. Din 15 in 15 minute se scos pentru inca o sedinta de pensulare cu uleiul de masline aromat. Dupa 45 de minute au fost gata – all golden and perfect and cruncy.
de pe:    www.delly.garbo.ro